Σχολικό Μουσείο

About Us

Learn a new thing

About MooM

Each piece in the MooM’s collections holds a unique message and style to be considered by the viewer, offering a
historical reference to the diversity of art within the present time.This is truly a growing tribute to the
talent and creativity we find in.

Each piece in the MooM’s collections holds a unique message and style to be considered by the viewer, offering a historical reference to the diversity of art within the present time.This is truly a growing tribute to the talent and creativity we find in.

120

Employees

600

Paintings

520

Exhibitions a year

120

Artists

106

Partners

Κότσια – Ξύλινη σφεντόνα

Κότσια(κόκαλα από την άρθρωση, τους αστραγάλους, κυρίως από αρνιά ή κατσίκια) ή αλλιώς στηναρχαία Ελλάδα ονομάζονταν πεσσοί: Παιχνίδι. Το κότσι έχει σχήμα κύβου με έξι έδρες. Τα κορίτσια συνήθως έπαιζαν με αυτά. Το κάθε κορίτσι είχε τρία κότσια. Τα ανακάτευαν και τα πετούσαν προς τα επάνω και όταν έπεφταν κάτω κοίταζαν τις θέσεις τους. Ανάλογα …

Αναγνωστικό Β΄τάξης

Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1954. Διδάχθηκε για παραπάνω από 20 χρόνια ως το 1976.

Η σάκα

Παλιά, την τσάντα του σχολείου τη λέγανε σάκα. Οι πιο καλές ήταν δερμάτινες με δύο λουράκια (ή αγκράφες) που «αγκάλιαζαν» τη σάκα και «κλείδωναν» το περιεχόμενό της. Μέσα στη σάκα έβαζαν τα βιβλία, τα τετράδια, την κασετίνα με τα μολύβια, τα στυλό, τη γόμα και την ξύστρα. Τις πρώτες μέρες οι μαθητές, την προσέχανε αλλά …

Κύπελλα

Κύπελλα από μαθητικούς αγώνες 1.Ο ιερός ναός Αγίου Γεωργίου Νίκαιας τω Γ’ Πολυνικές σχολείον  3-6-62 2. Α’ συν/σμος Ν. Καρυών 1964 Σχολικό σήμα 3ο Δημοτικό σχολείο 1963 (Προσφορά: Μαρία Πισπιρίγγου- Τσινικοσμάογλου)

Πολύγραφος Rex rotary 20

Μηχάνημα για την παραγωγή πολλών αντιγράφων από κείμενο γραμμένο σε ειδική μεμβράνη. Χειροκίνητη συσκευή με την οποία αναπαράγουμε αντίγραφα ενός κειμένου. Επίσης ήταν ένα αργό μηχάνημα με χαμηλή ανάλυση (μικρό τυπογραφείο). Σήμερα θα το παρομοιάζαμε  με το laser printer της εποχής μας

Το Αλφαβητάρι με τον ήλιο

Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1918. Αποσύρθηκε το 1921. Επαναχρησιμοποιήθηκε με την επάνοδο του Βενιζέλου το 1928

Αναγνωστικό Γ΄τάξης «Τα ψηλά βουνά»

Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1918 και αποσύρθηκε το 1920. Χρησιμοποιήθηκε πάλι τα χρόνια 1928-1936. Τα επόμενα χρόνια εκδόθηκε πολλές φορές γιατί αγαπήθηκε ιδιαίτερα.

Σεμινάρια

Επιμορφωτικό σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21Οκτωβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του Σχολικού Μουσείου, με τίτλο ”ΜουσειακήΕκπαίδευση”.Διοργανώθηκε από το Σύλλογο Μουσικοπαιδαγωγών Ελλάδας και τους ΕνεργούςΠολίτες Φαρσάλων.Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από τις μουσειοπαιδαγωγούς Χαρά Κανάρη και ΘεοδοσίαΡάπτου οι οποίες, μέσω της βιωματικής προσέγγισης και κυρίως της ενθάρρυνσης καιενίσχυσης της συμμετοχικότητας, κατάφεραν να μας μυήσουν σε …

Εγκαίνια

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση ο σύλλογός μας εγκαινίασε το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου 2016 τη λειτουργία του σχολικού μουσείου δημοτικής εκπαίδευσης στα Βρυσιά Φαρσάλων. Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του συλλόγου Απ. Ανδρεόπουλος τόνισε «Η παρουσία του κόσμου συγκινητική αλλά και ελπιδοφόρα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τη μέρα αυτή κάτι καινούργιο και σημαντικό …

Επιδιασκόπιο

Επιδιασκόπιο: προβολή στον τοίχο οτιδήποτε διαφανές

Αλφαβητάριο «Τα παιδάκια»

Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1932. Επανεκδόθηκε το 1939. Σε αυτή την έκδοση, έλειπε το όνομα της Ρόζας Ιμβριώτη. Χρησιμοποιήθηκε για παραπάνω από 15 χρόνια.

Σβούρες

Σβούρες χρωματιστές ή φυσικές: παιδικό παιχνίδι (μικρές σβούρες-κουϊνάκια και μεγάλες σβούρες-κουκουνάρες). Η σβούρα είναι ξύλινη και στην κάτω άκρη έχει ένα μεταλλικό καρφί. Μπορεί να περιστραφεί με δύο τρόπους: Με ένα σχοινάκι που τυλίγεται ελλειπτικά και τραβιέται απότομα ή Στρίβοντας το κεφάλι της με τα δάκτυλα. Όποια σβούρα γυρίζει περισσότερη ώρα από τις άλλες είναι …

Τα τετράδια

Η πλάκα με το κοντύλι, γύρω στο 1950, αντικαθίσταται από καντριγιέ τετράδια, και αργότερα από τα μισά-μισά, όλα ντυμένα από μπλε χαρτί. Τα τετράδια τη δεκαετία του ‘60 είναι πλαστικά μονόχρωμα, συνήθως μπλε, και έχουν μια ετικέτα προφυλαγμένη με πλαστικό. Εκεί, γράφουν οι μαθητές το όνομα τους, το μάθημα του τετραδίου και την τάξη τους. …

Εκδήλωση «Ας παίξουμε παραδοσιακά»

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στο Πάρκο των Πηγών του Απιδανού στα Φάρσαλα στο πλαίσιο λειτουργία του Σχολικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη εκδήλωση «Ας παίξουμε παραδοσιακά»Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Αργιθεατών Επαρχίας Φαρσάλων και των Ενεργών Πολιτών Φαρσάλων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.Με την καθοδήγηση της γυμνάστριας κας Βιβής …

Αλφαβητάριο «Τα καλά παιδιά»

Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1949. Χρησιμοποιήθηκε ως το 1955. Υπήρξε το μακροβιότερο αλφαβητάριο στην Ελληνική εκπαίδευση. Χρησιμοποιήθηκε για 20 χρόνια. Είναι πολύ σημαντική η εικονογράφηση του βιβλίου από τον Κώστα Γραμματόπουλο.

Μπίλιες

Πολύχρωμες γυάλινες σφαίρες (μπίλιες): ήταν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, που απαιτούσε ευστοχία, η οποία επιβραβευόταν κερδίζοντας τις σφαίρες του αντιπάλου. Πιο συγκεκριμένα, η καλή μπίλια λέγεται μάνα. Τα παιδιά βάζουν μαζί τις μπίλιες σε σειρά ή όπως αλλιώς θέλουν. Το κάθε παιδί προσπαθεί με τη μάνα του να βγάλει έξω από τη σειρά όσο το δυνατόν …

Αναγνωστικό Γ΄& Δ΄ τάξης «Τα αετόπουλα»

Εκδόθηκε το 1944 από την Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ) τη λεγόμενη «Κυβέρνηση του Βουνού». Χρησιμοποιήθηκε στα χρόνια της κατοχής και του Εμφύλιου εως το 1948. Χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση των παιδιών των Ελλήνων Κουμουνιστών Προσφύγων στις χώρες του εξωτερικού.

Εικαστικά χειροτεχνίες-οικοκυρικά

(εργαλεία ξυλοκοπτικής και εργόχειρα σε κάδρα) Όλα τα σχολεία καλλιεργούσαν τις πνευματικές και χειρωνακτικές (τεχνικές) ικανότητες. Τα κορίτσια έφερναν στο σχολείο και το κέντημά τους. Οι χειρωνακτικές αυτές ικανότητες θα τους φαίνονταν αργότερα χρήσιμες στην καθημερινότητά τους. Τέτοιου είδους δραστηριότητες δε διδάσκονται σήμερα στα σχολεία αφού από την υλική εποχή έχουμε περάσει στην άυλη

Εκθεση γραφής για την «τηλεκπαίδευση στην καραντίνα»

Το Σχολικό Μουσείο των Ενεργών Πολιτών προσκάλεσε τους μικρούς μαθητές της επαρχίας και όχι μόνο, να μοιραστούν μαζί τους, την δική τους ιστορία από την περίοδο της τηλεκπαίδευσης κατά τον εγκλεισμό λόγω του κοροναϊού την Άνοιξη του2020Έτσι, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο όμορφο προαύλιο του Σχολικού Μουσείου στα Bρυσιά έγινε η έκθεση των γραμμάτων που …

Σχολική αίθουσα

Οι σχολικές αίθουσες ήταν γεμάτες. Οι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι στο μεγαλύτερο μέρος τους από εικόνες ηρώων (Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης κλπ). Στις Εθνικές Εορτές τις στεφάνωναν με κλαδιά δάφνης. Κύριο χαρακτηριστικό της αίθουσας ήταν οι χάρτες. Χάρτες γεωγραφίας, φυσικής ιστορίας, ιστορικοί, μυθολογίας κλπ. Πάντα στο κέντρο του τοίχου και πάντα πάνω από τον μαυροπίνακα ήταν η εικόνα …

Αλφαβητάριο

Των Ελ. Βαλαβάνη- Ι. Τσουρέκη, εικονογράφηση Α. Μενδρινού. Το πρώτο μεταδιδακτορικό αλφαβητάρι. Εκδόθηκε το 1979 από τον ΟΕΔΒ.

Παλιές φωτογραφίες

Δημοτικό σχολείο Βρυσιών 1968 – Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου Δημοτικό σχολείο Βρυσιών – αναμνηστική φωτογραφία με χιόνι Δημοτικό σχολείο Βρυσιών 1965 – παρέλαση 28ης Οκτωβρίου Δημοτικό σχολείο Βρυσιών 1964 – Εργασία & χαρά Δημοτικό Σχολέιο Βρυσιών – Απόκριες 1963 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων – Τάξη Β’ 1974 1ο Δημοτικό Σχολείο Φρασάλων – Τάξη Γ’ – 1975-1976 …

Το κουδούνι

Μέρος της σχολικής ζωής ήταν το κουδούνι που χτυπούσε ο επιστάτης του σχολείου, σηματοδοτώντας το διάλειμμα και την αρχή και την λήξη του μαθήματος. Ηταν βεβαίως χειροκίνητο και οι μαθητές είχαν εξασκηθεί να το ακούνε όσο μακριά κι αν ήταν. Σήμερα στα σχολεία, χρησιμοποιούνται πια ηλεκτρικά κουδούνια που ακούγονται σε όλο το σχολείο.

Αριθμητήριο

Στις αίθουσες των μικρών τάξεων υπήρχε πάντα ένα ξύλινο αριθμητήριο. Με τον άβακα, όπως λεγόταν παλιά, οι μαθητές μάθαιναν τις βασικές πράξεις, την πρόσθεση την αφαίρεση και τον πολλαπλασιασμό.

Ο Δάσκαλος

Έτσι ακριβώς ήταν ο δάσκαλος της εποχής ο οποίος ήταν εκπρόσωπος της γνώσης. Τα εκπαιδευτικά εργαλεία του ήταν φυσικά τα βιβλία, ο πίνακας με τις κιμωλίες, το αριθμητήριο, οι χάρτες . Βασικό όμως εργαλείο του ιδιαίτερα για την διαπαιδαγώγηση και συμμόρφωση των μαθητών ήταν η βέργα. Ο φόβος και ο τρόμος των παιδιών όλων, αφού …

Γραφείο διευθυντή

Έτσι ακριβώς ήταν ο δάσκαλος της εποχής ο οποίος ήταν εκπρόσωπος της γνώσης. Ο διευθυντής συμβολίζει την εξουσία. Η τριάδα της εξουσίας ήταν το κράτος, η γνώση και η εκκλησία. Τα εργαλεία της εξουσίας ήταν η βέργα και οι σφραγίδες. Ο διευθυντής του σχοελείου πάντα ήταν ο τρόμος των μαθητών

Η Δασκάλα

Η δασκάλα είχε – εκτός των απολύτως θετικών στοιχείων, μια μορφή λιγάκι πιο «μαλακή» από εκείνη του άντρα δασκάλου. Αν και αφού το πιο ισχυρό παιδαγωγικό όπλο στα χέρια τους συμβολικά και κυριολεκτικά ήταν το ξύλο, αν κάποια δασκάλα ήταν κάπως φιλική με τα παιδιά, οι γονείς εξέφραζαν φόβους μήπως χαλάσει τα παιδιά τους! Συνήθως οι …

Η  Ποδιά

Η σχολική ποδιά φορέθηκε αρχικά από τα κορίτσια σε χρώμα μαύρο έως το 1965. Έπειτα άλλαξε το χρώμα της από μαύρο σε μπλε. Τότε παράλληλα, απέκτησε λευκές διακριτικές λεπτομέρειες, σούρες,  μανσέτες, τσέπες, αποσπώμενο γιακά, κ.ά.  Το καλά σιδερωμένο λευκό γιακαδάκι ήταν ένδειξη καθαριότητας αλλά και νοικοκυροσύνης. Ποδιά φορούσαν υποχρεωτικά και τα αγόρια και ήταν κοντή …

Το τηλέφωνο

Το τηλέφωνο με το καντράν που υπήρχε μόνο πάνω στο γραφείο του διευθυντή. Οι σημερινοί μαθητές δεν έχουν δει καν αναλογικό τηλέφωνο. Συγκρίνουμε τα μεγέθη με τα σημερινά τηλέφωνα

Μαυροπίνακας

Ο φρεσκοβαμμένος μαυροπίνακας στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς ήταν το σήμα κατατεθέν κάθε αίθουσας, Στα διαλείμματα ο επιμελητής μαθητής της τάξης ήταν υποχρεωμένος να τον καθαρίζει με βρεγμένο σφουγγάρι, αλλά και να υπάρχουν πάντα κιμωλίες. Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, συζητούμε για την αντικατάσταση του “μαυροπίνακα” με διαδραστικούς πίνακες στις αίθουσες και τις ψηφιακές …

Το Πηλίκιο

Το πηλίκιο, το φορούσαν υποχρεωτικά οι μαθητές του Γυμνασίου και καμάρωναν καθώς οι γυμνασιόπαιδες ήταν λιγοστοί. Βέβαια το πηλήκιο όπως και η σχολική ποδιά για τα κορίτσια είχαν και ένα διαφορετικό νόημα καθώς με τον τρόπο αυτό μπορούσε να ελεγχθεί και η συμπεριφορά των μαθητών και μαθητριών η οποία έπρεπε να είναι η αρμόζουσα. Καταργήθηκαν …

Γραφομηχανική Erika

Γραφομηχανική Erika του 1950 (με βαλιτσάκι): μηχανή που την χρησιμοποιούμε για να γράφουμε ένα κείμενο πιέζοντας τα πλήκτρα της. Το πληκτρολόγιο των γραφομηχανών μιμήθηκαν αργότερα οι κατασκευαστές των πληκτρολογίων των πρώτων υπολογιστών. Χιουμοριστικό στοιχείο: λιγότερα υλικά σήμερα, λιγότερη προσπάθεια. Από την γραφομηχανή μεταβαίνουμε σήμερα στις οθόνες αφής

Το αριθμητήριο

Στις αίθουσες των μικρών τάξεων υπήρχε πάντα ένα ξύλινο επιδαπέδιο αριθμητήριο. Με τον άβακα, όπως λεγόταν παλιά, οι μαθητές μάθαιναν τις βασικές πράξεις, την πρόσθεση την αφαίρεση και τον πολλαπλασιασμό. Ο άβακας είναι ο πρόδρομος των αριθμομηχανών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στολή παρέλασης

Η ενδυμασία των μαθητών κατά τις παρελάσεις των Εθνικών Εορτών που γινόταν ακόμη και στο μικρότερο χωριό (25η Μαρτίου 1821, 28η Οκτωβρίου 1940 και 21η Απριλίου κατά την περίοδο της δικτατορίας) Συνήθως επειδή οι γονείς την έβγαζαν με δανεικά παπούτσια και πουκάμισα για να ντύσουν τα παιδιά τους για την παρέλαση τα νούμερα των ρούχων …

Επισκόπιο

Προβολή στον τοίχο  αδιαφανών αντικειμένων. Άργησε να μπει στα σχολεία διότι μέχρι το 1960 δεν υπήρχε ρεύμα. Κάτι σαν  τον προτζέκτορας της εποχής μας

Δίσκος του Νεύτωνα

Ο Νεύτωνας έκανε ένα πείραμα με το οποίο απέδειξε ότι το λευκό φως είναι μίγμα των 7 χρωμάτων της Ίριδας. Στο μουσείο μας υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του οργάνου για επίδειξη στους επισκέπτες.

Η σόμπα της αίθουσας

Η θέρμανση της αίθουσας γινόταν με ξυλόσομπα που ήταν τοποθετημένη κάπου στο κέντρο και τα παιδιά που ήσαν κοντά της θεωρούνταν τυχερά και …προνομιούχα. Για την θέρμανση του σχολείου φρόντιζαν οι ίδιοι οι μαθητές. Κάθε παιδί είχε την υποχρέωση να κουβαλάει ένα ξύλο κάθε πρωί στην τσάντα του.

Στολή σημαιοφόρου

Υπήρχαν γυναικείες κι ανδρικές στολές που τις φορούσαν στις 2 Εθνικές Εορτές Ήταν τιμή να είναι κάποιος σημαιοφόρος, όπως και σήμερα. Εκτός από τον σημαιοφόρο, στην παρέλαση υπήρχαν και δύο παραστάτες (ένας δεξιά κι ένας αριστερά του σημαιοφόρου). Αυτοί ήταν και οι καλύτεροι μαθητές του σχολείου.

Μπομπινόφωνο philips

Ηλεκτρική συσκευή με μαγνητοταινία για την εγγραφή και αναπαραγωγή μουσικών ή άλλων ήχων. Στην ουσία πρόκειται για ένα μαγνητόφωνο (δύο ταινίες αντί για κασέτα)             Συνήθως χρησιμοποιούταν στις γιορτές των σχολείων αλλά και κατά τοην πρόβα των παρελάσεων

«Αναγνωστικό Δ΄Δημοτικού»

Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1955 Χρησιμοποιήθηκε ως το 1979. Είναι το μακροβιότερο αναγνωστικό στην ιστορία της Ελληνικής εκπαίδευσης.

Αλφαβητάριο του 19ου αιώνα

Χρονολογία έκδοσης 1892. Προσφορά του κ. Παρίση Γιάννη ο οποίος είναι καπετάνιος από τη Σκιάθο και Πρόεδρος του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου

Στεφάνι και Αγκλιδέρα – Κύλα

(ή αλλιώς δραγκαμίνα στην περιοχή του Μώλου Φθιώτιδας): ανταγωνιστικό παιχνίδι με 2 παίκτες και άνω αλλά και σπάνιο διότι τα βαρέλια ήταν λίγα. Ο κάθε παίκτης είχε ένα στεφάνι μεταλλικό (στεφάνι βαρελιού ή κάτι παρόμοιο) και ένα ραβδί .Το πιο σύνηθες όμως υλικό ήταν το στεφάνι από βαρέλι. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι γνωστό από την …

Η πλάκα

Η πλάκα, ήταν μια ξυλινη επιφάνια, λεία και μαύρη που την χρησιμοποιούσαν τα παιδιά σαν τετράδιο. Γράφανε πάνω σε αυτή με κονδύλι, κατασκευασμένο από σχιστόλιθο,  που κρεμόταν με ένα σχοινί και την καθαρίζανε με σφουγγάρι. Αντικαταστάθηκε γυρω στο 1950 από αντικείμενα νέας τεχνολογίας για εκείνη την εποχή όπως τα μολύβια και τα τετράδια Σήμερα ευστόχως …

Φωτογραφική μηχανή 

Φωτογραφική μηχανή  “Juliet” με δυο φακούς Μακρινό παρελθόν για το σήμερα με τόσα πολλά μέσα τεχνολογικά για την απαθανάτιση των εικόνων. Κι όμως τότε στους μαθητές ήταν πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό!

Αλφαβητάριο του 1918

Αλφαβητάριο που εκδόθηκε το 1918. Χρησιμοποιήθηκε ως το 1920. Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ηττήθηκε και αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι. Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε απέσυρε όλα τα βιβλία που είχαν καθιερωθεί με τη μεταρρύθμιση του 19717 και ήταν γραμμένα στη δημοτική

Βραδιές Θερινού Κινηματογράφου

Στην όμορφη αυλή του Σχολικού Μουσείου ο Σύλλογος Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων,πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα στην διάρκεια των καλοκαιρινώνμηνών, προβολές ταινιών κατά προτίμηση ελληνικές.Σε συνεννόηση πάντα με τους δημιουργούς των ταινιών ή με τις εταιρίες διακίνησήςτους, παίρνει την άδεια για την προβολή τους.Το κοινό της επαρχίας Φαρσάλων στηρίζει πάντα την συγκεκριμένη πρωτοβουλίατου συλλόγου και απολαμβάνει …

Μουσικές βραδιές

Στην αυλή του Σχολικού Μουσείο πραγματοποιούνται και μουσικές παραστάσεις.Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη ήταν εκείνη τον Ιούλιο 2017 που φιλοξενήθηκε ηΟρχήστρα Νέων Φαρσάλων για την πρώτη της μουσική παρασταση.Ένα μουσικό σύνολο παιδιών της επαρχίας μας που με τις μουσικές τους γνώσεις καιδεξιότητες, το ταλέντο τους, την αγάπη και το πάθος τους για τη μουσική, τιςμελωδίες και …

Ομιλίες

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Σχολικού Μουσείου, σε εκδήλωση που οργάνωσεστις 13 Νοεμβρίου 2016 ο σύλλογος Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων, ο συμπολίτης μαςΝίκος Στεργιόπουλος, λαμπρός επιστήμονας και πρωτοποριακός, παγκόσμιαςεμβέλειας, ερευνητής, καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου αιμοδυναμικής καικαρδιαγγειακής τεχνολογίας του Πολυτεχνείου της Λωζάννης, ένας από τουςσπουδαίους ανθρώπους του πλανήτη μας που με το έργο τους δίνουν ώθηση καικαινούργια …

Αστροπαρατήρηση

Μια υπέροχη σύμπραξη της Κοιν.Σ.Επ. «Έναστρον» και του συλλόγου Ενεργοί Πολίτες στο χώρο του Σχολικού Μουσείου.Μια υπέροχη αστροβραδιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22-5-2018 , κατά τη διάρκεια της οποίας μικροί και μεγάλοι «ξεναγήθηκαν» στα μονοπάτια του έναστρου ουρανού με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων.Οι υπεύθυνοι της δράσης, Γιώργος Μπιρσιάνης και Στέφανος Σοφολόγης, (του Αστρονομικού Παρατηρησιακού Ομίλου Λάρισας …

You Can Buy Your Tickets HERE

You Can Buy Your Tickets HERE

We have the

Professional Team of Curators

The role that curators play, like the art they care for, is constantly evolving. As culture shifts, moving with changes in the social and political landscape or technological innovations so does the art being produced

Assistant Curator

Louis Toadvine

Lead curator

Oedipa Mass

Artist resident

Tyrone Di Presso

Μετάβαση στο περιεχόμενο