Σχολικό Μουσείο

Εκδήλωση «Ας παίξουμε παραδοσιακά»

23 Μαρτίου, 2022

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στο Πάρκο των Πηγών του Απιδανού στα Φάρσαλα στο πλαίσιο λειτουργία του Σχολικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη εκδήλωση «Ας παίξουμε παραδοσιακά»
Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Αργιθεατών Επαρχίας Φαρσάλων και των Ενεργών Πολιτών Φαρσάλων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Με την καθοδήγηση της γυμνάστριας κας Βιβής Τσελεπίδη που είχε και την γενική επιμέλεια και τον συντονισμό των παιχνιδιών, πάνω από 200 παιδιά που συμμετείχαν στην δράση, κατάφεραν όλοι μαζί και έπαιξαν και δοκίμασαν τις δεξιότητές τους, παρά την απειρία τους αφού για πρώτη φορά έβλεπαν τα περισσότερα παλιά
παιχνίδια.
Παρόντες ήταν και «μεγάλα» παιδιά που με όρεξη και ενθουσιασμό έδειξαν στους μικρούς πώς να πετάν τη σβούρα ή πώς να κυλούν την γκίλα…
Τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν ήταν: τριότα, κουτσό, μέλισσα, σβούρα, μπίλιες, κουρατζέλια, επτάπετρο, μηλάκια, διελκυστίνδα, λάστιχο, σχοινάκι και γκίλα.
Ήταν ένα όμορφο ταξίδι αναμνήσεων, στις παλιές εποχές, τότε που τα παιδιά είχαν ελεύθερο χώρο για να παίζουν. Τότε που δεν υπήρχαν παιχνίδια για τα παιδιά και με απλά υλικά οι γονείς κατασκεύαζαν χειροποίητα παιχνίδια.
Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη των διοργανωτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο